3.mezinárodní letecký den

ModelPark Suché 5.7.2008


  Již potřetí pořádal ústecký modelářský klub mezinárodní letecký den 5.7.2008. Akce byla očekávána ze strany modelářů s velkým zájmem, vždyť je co ukázat . Modely všeho druhu a jejich ovládání. Akce to byla skutečně pěkná a kdo neváhal přijet létat či jinak ukazovat své umění, nelitoval. I diváci si přišli na své. Dosti obsazené parkoviště dávalo najevo zájem o tuto akci , i když byla podle mě málo propagačně prezentovaná.

  V každém případě chválím ústecké za uspořádání. Sešlo se snad 80 modelů a stále bylo na co koukat. Od malých motoráků až po obří modely s motory 80 kubiků, obří model Luňáka v měřítku 1:2, vleky větroňů a jejich akrobacie.Seskoky parašutistů byly přesné a vrtulníky od přátel z Německa udivovaly svou maketovostí. Po ploše se rozjely automobily závodní, ale i bojová vozidla a na rybníku se proháněly lodě. Létalo se až do pozdních večerních hodin, kde uzavíral program Martin Wainer zalétáním nového modelu téměř za tmy.
  Z našeho klubu jsme se zůčastnili jako aktéři pouze tři.A to já a bratři Brožové z modelářského kroužku. Kluci vystavili své modely, Petr vystřelil raketu RAM a já jsem si připravil raketu MERCURY REDSTONE. Start se povedl, byl perfektní a ukázka se moc líbila. V průběhu odpoledne jsem ještě létal s PRIMOU a ALBATROSEM.
         

Hlavní depo další část depa Bojová letka stíhačů

Malé vrtulníky Turbínou poháněná helikoptéra Vírník

Obří motoráci Obří tahači Poslední den tažné mašiny

Německé depo Největší model Luňák Občerstvení

Parkoviště Další pohled do depa Naše raketýrské depo

Martin s Redstonkou Petr Brož s Redstonkou Před 12.startem

Můžeme odpálit 12.start 12.start    5.7.2008 12.start  Suché
 

Karel Jeřábek

 
Další info najdete u Libora Kolmana včetně fotoalba

nebo na TomasRC.cz