4.mezinárodní letecký den

ModelPark Suché 4.7.2009


  V pořadí již 4.letecký den byl ve znamení stále se zvyšujícího počtu vystavených a předvedených modelů. Já jich napočítal cca sto. A to si nejsem jistý, že sem spočítal opravdu vše. Krátce po deváté hodině se začalo létat a široká škála modelů různých velikostí plnila letový program. A nejen letový, byly k vidění i modely aut, tank a lodě.

  Prakticky jedinou skvrnou na celém programu připravilo počasí. Dešťové přeháňky různé intenzity přerušovaly program. Piloti si měli možnost nespočetněkrát nacvičit " zaplachtování  " svých modelů a jejich opětovné vystavení. Konec letů učinila až poslední přeháňka. Tedy nebyla to přeháňka, ale brutální průtrž mračen.

  Vím, že ty poslední tři fotky nemají s modely mnoho společného. Přesto je vkládám jako malé dokreslení intenzity srážek. Takové množství vody spadlo během cca 30 minut. Mě to zastihlo cestou domů a během cca 3 km sem viděl tři utopená auta.

     

  Na závěr mi nezbývá než říci, že i letos bylo k vidění velké množství zajímavých modelů.Nevím, jestli se mi to jenom tak zdá, ale velikost modelů se rok od roku zvětšuje, maketové zpracování je také stále lepší a vynikající pilotáž to celé jen podtrhuje.

  Jménem nás všech si proto dovolím poděkovat jednak pořadatelům, pilotům a v neposlední řadě i divákům za vytvoření skvělé atmosféry. A i proto se těším na viděnou na dalším leteckém dni.

 

Jan Kadlec

 
Další fotografie jsou na KOLMANinfo - To nás to tedy spláchlo!  , na webu Modelklubu Zdice , Johnny RC a u Arnyho.