5.mezinárodní letecký den

ModelPark Suché 26.6.2010


  Tak Mezinárodní letecký den, pořádaný RC klubem Ústí nad Labem v areálu modelářského letiště ModelPark v Suché,  oslavil první kulaté narozeniny. Ano, konal se již pátý ročník

  A všichni, kteří navštívili některý z předchozích ročníků vědí, že je zde k vidění opravdu velké množství modelů. Ačkoli se jedná o letecký den, opět bylo k vidění mnohem více. Od modelů raket všech velikostí, rc auta, tanky i lodě. Pořadatelé nenechali nic náhodě a zajistili na letošní ročník i nádherné počasí.

  Někteří modeláři přijeli již v pátek a tak se stojánka modelů plnila již od ranních hodin. A zároveň se také od ranních létalo.

  Nejvíce ale bylo letadel. V první části fotek sem se pokusil shromáždit letadla válečná. Jak první, tak i druhá světová válka byla představena "vzdušným soubojem " dobových letadel, která létala tři současně.

  Poměrně velké zastoupení měli na stojánce modely větroňů. Jak z dob počátků létání, tak i současné polomakety. Nejvíce jich přivezli piloti Scale Glider Teamu CZ. Velmi krásné modely z dílny Jindřicha Stejskala nenechaly nikoho chladným a všichni se těšily na jejich letové ukázky, které byly také perfektní.

  Z členů našeho klubu SEVERKA  Modelpark Suché se aktivně zůčastnil Pavel Štern s modelem větroně DUO se sklápěcím pomocným elektromotorem, Jakub Vlk létal bravurně s modelem Hornet II a maketou stihačky F9F, které jsou poháněny turbínovými motory.
  Raketýry zastupoval Karel Jeřábek s raketou Litlle Joe a Terminátor, nově se prezentoval Václav Maršík, který předvedl pěkné starty 4 ks předváděcích raket.

Video ze startu rakety Litlle Joe II od Libora Kolmana

  Přibližně ve 14 hodin byly všechny modely vystaveny podél vzletové dráhy a přítomní diváci si je mohli zblízka prohlédnout a vyfotit.A věřte mi, bylo se na co dívat....

 Jménem všech si dovolím poděkovat pořadatelům za jejich práci a pilotům za krásné ukázky. Všem přítomným za výbornou atmosféru. Pevně věřím, že se tady všichni sejdeme opět za rok.

Více foto v galerii

Jan Kadlec

Fotoalbum od Arnyho
Fotoalbum pilota Radka z Model klubu Zdice
 
...