Hacker pylon racing show

ModelPark

                                                                               13.9.2008


Zase po roce zavítala do ModelParku v Suché  Hacker pylon racing show. Počasí slibovalo, že se dnešní den opravdu vyvede. Jasně modré nebe, mírný vítr a teplota okolo 18°C. Nikoho z přítomných ani nenapadlo, že se dnešní den změní v " černý pátek".

Už před devátou hodinou se začali sjíždět kolegové z klubu, kteří přislíbili pomoc s organizací dnešní akce. Následovalo proškolení , tréninkový let a po desáté hodině už i první ostrý start.        

Pro diváky byl připomenut název soutěže... ...a ukázka několika málo modelů. Stroj jednoho ze soutěžících - Ballerina

a další stroj - El Bandito... ...a " jeho pilot " A příprava na start

Ladění motoru před startem.... A ještě jednou zkontrolovat.... ... a jde se na start.
Piloti svých strojů nám všem dokazovali, že umí létat velmi rychle a velmi přesně. I díky rychlosti modelů nebylo ani trochu jednoduché udělat pěknou letovou fotografii. Po skončení prvního kola šli piloti na přistání.Bohužel jednomu z modelů zhasl motor a tak pilot musel zvládnout nouzové přistání. Bohužel ale přistál cca o metr vedle vysekané travnaté plochy do oranice. Nehoda se neobešla bez následků. Odnesl to " jen " podvozek. To ale znamenalo vyřazení z dalších bojů....... V dalším kole došlo bohužel opět k nehodě.Po náletu na otočku na 1.pylonu ztratil pilot z nezjištěných důvodů radiové spojení se svým modelem a ten "šel" k zemi. Škody veliké - model byl hodně poničen...... :-( A tak šli do dalšího kola již jen dva stroje. A aby to nebylo vše, opět jednomu stroji zhasl motor a pilot musel nouzově přistát. Tentokrát to ale letadlo naštěstí přežilo.                  

Tři, dva , jedna,.... ....START ! ...a už startuje další...

Urputný souboj na trati. Přistání se zhasnutým motorem... ..bohužel do oranice.

Odnesl to podvozek. Další nehoda.... ...důvod ? Nezjištěný výpadek spojení....

Návrat do depa.... ..a zbytek modelu. A další " nouzové přistání " do oranice

Vyhlášení vítězů se ujal " Jyrry " Vítězné týmy Pohár pro vítěze
Po trochu předčasném ukončení soutěže přišlo vyhlášení vítězů, předání diplomů, pohárů a losování cen.Následovalo slosování vstupenek pro diváky - prodalo se 33 vstupenek. A ceny nebyly jen tak nějaké. Tři vylosovaní výherci si domů odnesli malý model letadla i se vším příslušenstvím. Stačí nabít baterii a mohou létat. Po celou dobu soutěže se o naše občerstvení , jako obvykle perfektně , starali manželé Wainerovi.

Přijelo se podívat 33 platících diváků. O naše občerstvení se staraly Wainerovi... ...a hojně jsme ho využili :-)

Jedna ze tří diváckých cen..... ...losování..... ...a jeden ze tří výherců. Gratulujeme.
Po skončení nám Petr Fukač předvedl perfektní ukázku pilotáže modelu z produkce firmy Hacker. Krásná ukázka byla ztížena větrem, Petr se ale tvářil  že o něm neví a celou letovou ukázku ukončil perfektním přistáním.

Petr Fukač ukázal.... ...jak létají modely firmy  Hacker..... ...z EPP i ve větru.
Na zavěr si dovolím poděkovat pořadatelům, soutěžícím popřát mnoho štěstí v dalších soutěžích ( věřím, že na ModelPark nebudou vzpomínat ve zlém ) a divákům za navštěvu.

Věřím, že se příští rok všichni znovu sejdeme na další Hacker pylon racing show.

Jan Kadlec