Ústecký Hopík

2.ročník                                              9.5.2009


   V pořadí druhý ročník RC para s názvem Ústecký Hopík se v sobotu 9.5.2009 uskutečnil v ModelParku. Pořadatelem byl, stejně jako loni , Martin Wainer.

  Hned u vchodu do areálu bylo k vidění velmi precizně zpracované vojenské ležení, které nikomu neuniklo a celý den vzbuzovalo velký zájem. Není divu, protože vše je velmi precizně a do posledního detailu zpracované.

  Před desátou hodinou bylo zahájeno a díky vzletům dvou vlečných měla soutěž rychlý spád a pro nás, diváky to znamenalo, že se stále bylo na co dívat.

  Ne každé přistání bylo dokonalé. Někdy byla ny vině technická závada, jindy poryv větru, jindy zase......... :-) Vše ale pohotově řešil Martin se svojí čtyřkolkou. Naopak úsměv ve tváři pilotů jasně vypovídal o kvalitě pilotáže a přesnosti  přistání jejich seskoku.

  Během přestávky na oběd se za vlěčnou vytvořila fronta čekajících paragánů a tak si dlouhou chvíli ukrátili alespoň nácvikem sestavy pro hromadný seskok. Krátce po návratu vlekaře se ale zase začalo skákat v rychlém sledu.

  Na závěr samozřejmě vyhlášení vítězů. Každý soutěžící dostal diplom a několik propagačních předmětů od sponzorů, tři nejlepší krásné poháry a nakonec si každý vylosoval cenu v tombole. Myslím si, že na společné fotografii je jasně vidět, že celá akce byla velmi povedená s přátelskou atmosférou.

 

Více foto ZDE

 
 
   

Jan Kadlec