Ústecký Hopík

3.ročník                                              8.5.2010


Ústecký Hopík v Modelparku.
 
  Soutěž uspořádal modelářský klub Ústí nad Labem jako každý rok. Organizačně vše zajišťovala rodina Wainerových od prezentace přes měření , občerstvení až po vyhlášení výsledků. Na soutěž se přihlásili 4 soutěžící z Mladé Boleslavi, domácí zastoupili manželé Wainerovi a z našeho klubu nás reprezentoval Matěj Vlk. Počasí jim však vyšlo ideálně,  byl jen nepatrný větřík a polojasno.Přišlo se podívat i dost diváků, což přispělo k dobré pohodě na této poklidné soutěži.

Prezentace - dcera Wainerových

Občerstvení paní Wainerové

Stálé depo

  Po zahájení už začalo balení padáků a příprava na starty.

Balení padáků

Ještě zavřít do vaku

Soustředění při balení

  Nejvíce vytíženým byl pilot letounu Bivoj. Na tento letoun se montovali 2 parašutisté, které vynášel do výše asi 200 metrů, kde je vypouštěl. Model, který je stavěn specielně na vynášení parašutistů létá obdivuhodně. Ostrý start a prudké stoupání mu při zatížení 5 kg kolik váží oba parašutisté, nedělalo žádné potíže.

Pilot Kraus se svým malým pomocníkem

Štern instaluje paragána na model

Paragáni jsou pod křídlem vedle trupu

  Létalo to jak komu ! Přesto, že nebyl vítr,  zalétlo jich mnoho daleko od středu. některým se to zdařilo alespoň do kruhu.

Náš pilot Matěj Vlk

Letím dolů a rovně

Zatáčím

No na střed to nebylo

Kluci na klouzačce

Kolotoč v permanenci

  Náš zástupce Matěj Vlk skončil na 5. místě, ale nemusí zoufat, napoprvé je to vynikající. Navíc byl nejmladší s nejmenšími zkušenostmi. Na posledním snímku je těch 7 statečných - závodníků po vyhlášení výsledků.

Společné foto účastníků

 

 

Karel Jeřábek

 Několik dalších fotek je zde