Ústecký Hopík

4.ročník                                              7.5.2011


Ústecký Hopík v Modelparku.
 
  Již po čtvrté se v ModelParku sešli "paragáni" na svoji soutěž. Organizačně vše, jako každý rok, zajišťovala rodina Wainerových od prezentace přes měření , občerstvení až po vyhlášení výsledků. Na startu se sešlo sedm soutěžících. Letos vynechal Jakub Vlk a za Wainerovi letos skákal jen Martin. Krásné slunečné počasí s mírným, ale proměnlivým větrem slibovalo velmi zajímavou podívanou.

  Nejvíce vytížená byla vlečná Honzy Vališe Miss Morava. K seskoku "vozil" dva parašutisty najednou. Výkonu má Miss více než dost a na přistání umí doslova krokem. Druhá vlečná je čistě účelový stroj - vozila paragána jednoho.

  Bylo na všech soutěžích vidět, že se za minulou sezonu hodně "vyskákali" a i rozpočet na přistání mají velmi dobře zvládnutý.  Do vzduchu se dostala i třetí vlečná - krásný Pilatus. Kvůli technické závadě se nepodařilo odhodit parašutistu a tak bylo přistání velmi náročné ( cca 5kg parašutisty změní polohu těžiště ), nicméně pilot vše zvládl bez ztráty technice.

  Krásná přistání na nohy střídala přistání těch, kteří do toho "šli po hlavě" :-)  Několik skoků skončilo mimo plochu - jednalo se ale o vyjímky a většinou je způsobilo zamotání padákových šňůr.Paragán  Martina Wainera dokonce po jednom takovém přistání dopadl nohama do vody, což bylo při vyhlášení oceněno - Martin dostal vodotěsné hodinky za seskok "do jezera".

  Celkově velmi povedenou soutěž ukončilo vyhlášení vítězů - celkovým vítězem se stal Jan Vališ. Všichni soutěžící i pořadatelé byli odměněni diplomem a věcnou cenou.

Vyhlášení výsledků Vítěz Jan Vališ Vodotěsné hodinky za seskok do jezera

     
   

Jan Kadlec

 Několik dalších fotek je zde