Krtkování 2009

                                                                               29.8.2009


  V sobotu se v ModelParku v Suché konal sraz příznivců heli s názvem Krtkování. Očekávala se silná ůčast a tak sem se plný očekávání na letiště vypravil.

  Očekávání se naplnila a od ranních hodin se sjížděli piloti z celých Čech. Dorazili i kolegové ze Slovenska, nedalekého Německa a přijela i parta nadšenců z Polska. A hned od rána se začalo létat. Foukal sice mírný vítr, nikomu to ale moc nevadilo a tak bylo stále na co koukat.

  Po oficialitách v cca 10 hodin ( zahajovací projev byl velmi stručný ) se hned začalo létat " naostro".

 Jako první letěl po zahájení stále usměvavý " mladý Kefurt " a všem ukázal, že pověst,která ho předchází je zasloužená. Velmi krásná ukázka špičkové pilotáže spojená s " posekáním " trávníku nasadila laťku hodně vysoko.Nicméně se ani ostatní nenechali zahanbit a ukazovali nám všem perfektní lety. Mladý pilot z Polska sice trávník nesekal, zase ale zanechal stopu na asfaltové ploše. Velmi efektní. Nemohu zde jmenovat všech cca 60 pilotů s cca 100 stroji, ale jejich letové ukázky byly také perfektní.
 Kromě speciálů na " divočinu " bylo na letišti i několik nádherných maket, z nichž jedna byla poháněná turbínou.
  Průběh letových ukázek byl doplněný soutěží zručnosti - soutěž o největší počet výkrutů a lopingů za jednu minutu. Po vyhlášení vítězů se pokračovalo v létání a znovu se předvedly v letu makety. Následovala konzumace pečeného čuníka a volné létání.
  Opravdu je velmi těžké detailně popsat dění za celý den. Létalo se opravdu hodně. Díky velikosti letové plochy ModelParku bylo ve vzduchu i šest heli najednou.

  Na  závěr jen malé shrnutí. Počasí výborné, nálada skvělá a předvedená technika přímo úžasná. Nezbývá mi než poděkovat pořadatelům,organizátorům , pilotům, divákům ( a bylo jich opravdu hodně ) a všem, kteří se bezchybně starali o naše pohodlí za naprosto skvělý zážitek. Díky :-)

A ještě přidám odkaz na galerii s dalšími foto.

Fotky od dalšího z účastníků jsou ZDE

Jan Kadlec

Tak ještě přidávám několik odkazů:  
TomasRC
http://2lizard.rajce.idnes.cz/Nase_Krtkovani_09/
http://sites.google.com/site/chcifoto/galerie-2/krtkovani-2009
http://www.youtube.com/user/BruxMartin