Malá elektromaketářská

                                             11.6.2011


  Nápad zorganizovat soutěž "skoro" a polomaket menších elektromodelů dostal Roman Exner.

 Jen u nás, v ModelParku, jich létá několik a nabídka na trhu je také celkem široká. A tak nic nebránilo uskutečnění této myšlenky.Jednalo se o " setkání pilotů letadel spojené s neoficiální amatérskou soutěží pro elektromakety letadel z období první až druhé světové války. Tzn. Léta 1914 – 1945. Letadla mohou to být vojenská, stíhací-bombardovací, vojenská cvičná, průzkumná. Též z přechodného období mezi válkami".

 "Celá akce má za cíl umožnit všem ukázat svá letadla, zalétat si a popovídat v přátelském prostředí. A to nejen pilotům modelářům, ale i jen pilotům kteří své modely nestaví a jen provozují "

 Několik modelů vlastní výroby Karla Mojžíše z Děčína.

 Z Rakovníku přijel Jiří a Michal Šmídovi se svými modely. Do soutěže oba použili dvoumotorové modely DH98 Mosquito a  P-38 Lightning

 Alespoň několik letových a hlavně společná fotka.

 Soutěžní část setkání byla ukončena slavnostním vyhlášením výsledků a předáním pohárů a cen.

Jan Kraus Pavel Nisser Jiří Šmíd

 Myslím si, že akce byla velmi povedená. Svědčí o tom přítomnost 58 modelů letadel, ale také hojná návštěva diváků, pro které byla tato akce velmi atraktivní.Poděkování patří všem pilotům, sponzorům a hlavně Romanu Exnerovi ( s rodinou ), kteří tuto příjemnou podívanou zorganizovali.
     

 Parta modelářů z nedalekého Děčína natočila videa.

     
 Výsledková listina ZDE:
 Foto od Čendy Šlapáka.
 Foto od Karla Jeřábka    
   

Jan Kadlec