Polétání v ModelParku

                                                                               2.4.2011


 Na sobotu, 2.4.2011 se domluvil Radek Suk spolu s několika dalšími kolegy, piloty jetů na zalátání nových strojů před blížící se sezonou. A tak se v ModelParku v Suché sešlo několik velmi zajímavých letadel.

 Radek si přivezl svůj nový JAS 39 Gripen , poháněný turbínou B300F. Jednalo se o asi třetí start a tak bylo třeba "vychytat" nějaké maličkosti a doladit naprogramování vysílače.Tomu odpovídaly i první dva starty, kdy Radek létal opravdu jako testovací pilot. Při třetím startu už ale Gripena proháněl cca v 5 metrech nad zemí a na přistání za totálního bezvětří mu stačila 1/3 dráhy.

 Další velmi zajímavý stroj dovezl Petr Gubi. Jedná se o čistě účelový stroj  COMPOSITE  Ultra Lighting,poháněný turbínou JetCat P200SX. Krásné letadlo, které létá až neskutečně rychle.

 Další Petrem přivezený model je BD5 s turbínou Kingtech K80.Tohle nádherné letadlo "proslavil J.Bond" a Petr ho používá jako výukový model pro piloty jetů.

 Opět Petr Gubi a opět turbína. Tentokrát v maketě vrtulníku Hughes 500E, turbína JetCat PHT3. Nádherné a velmi realistické létání.

 Za domácí jetaře létali Pavel Štern a Jakub Vlk se svými Harpoony.

 Nejednalo se o "veřejnou" akci a tak se během dne létalo i s ostatními modely.A to všeho druhu. Z Prahy přijeli zalétat ViperJet na elektropohon, vzduchem se prohnalo asi 6 FunJetů, kdy ten "nej" měl příkon cca 2kW, modely akrobatických letadel i tzv.kuličkolety.

 Počasí, letadla i celková atmosféra - vše naprosto super.
 Dalších několik fotek je v Galerii.
 

Jan Kadlec