MČr RCEN 

ModelPark 1.9.2012


  Po 4 letech se v ModelParku v Suché konalo mistrovství republiky v "dinosauří" kategorii RCEN.

  Pořadatelství se ujal domácí klub Severka ModelPark, zejména Jarda Imiolek, Karel Jeřábek a Pavel Štern.

  Slavnostního zahájení se krom p.Suchomela, zástupce SMČR, zúčastnila i starostka obce Modlany  Stanislava Kondrlová, kam ModelPark katastrálně spadá a soutěž zahájila. Ještě před samotným nástupem jsme každý dostali výborný, domácí koláč od příjemnější polovičky Petra Berana Gábiny. Díííky :-)

  Po deštivém pátku nás v sobotu přivítala zatažená obloha a příjemných cca 18°C. Na startovní listině 18 jmen. Při pohledu do depa zjištuji, že 9 modelů jsou "speciály" RCEK, kterým dnešní počasí, tedy proměnlivý vítr do 3m/s bude určitě svědčit. Tradičně nejvzdálenější účastník je Petr Lokvenc z Úpice.

Jakub Vlk a Pavel Štern Petr Lokvenc Jirka Veselovský a Honza Micka
Míra Kamenský a Karel Fiala Jarda Imiolek Míra Kučera
Ruda Rada Standa Perkovič Petr Beran a Honza Kadlec
Jirka Veselý Roman Žampach Radek Novotný
  V devět hodin začala samotná soutěž. Vyhlášeno bylo 6 kol s jedním škrtacím. Díky "dvojitým" mrakům, kdy spodní byly ve výšce cca 300m bylo docela náročné najít ten "správný" prostor pro soutěžní let. Tedy pro nás, kteří jsme nelétali s " RCEK" modely.

 Nálet do nižší oblačnosti si zažilo několik z nás ( já v ve třetím kole hned dvakrát za sebou ), osudné to bylo pro Jardu Imiolka a jeho Ocelota. Absence klapek znemožnila zpomalení a model časoměřiči "našli" až těsně nad zemí. Pro Jardu a Ocelota bohužel pozdě.

  Nekompromisní startér Pepa Obr měl organizaci letů pevně v rukou a tak soutěž měla opravdu velmi rychlý spád. Jediné, co brzdilo plynulost byly "povinné" přestávky. Nikoli na dobíjení baterií, ale dobíjení pilotů. První přestávka přišla po druhém kole, kdy jsme museli všichni navštívit depo a obdrželi jsme párky :-)  Nevšiml jsem si nikoho, komu by to vadilo. Tedy krom Petra Berana, který se před námi zamkl v autě a cpal se řízkem a bramborovým salátem.

  Po pátém kole opět nezbytná přestávka, tentokrát se podával guláš. Během celé soutěže se o naše pohodlí starali "domácí" a námi všemi milované dámy.

 Šesté kolo bylo již ve znamení skoro jasné oblohy a sluníčka.S plným břichem hurá na start. Někteří si po obědě místo kávy vzali kalkulačky a počítali nutné body pro posun na nejvyšší příčky. Za cca 50 minut již bylo odlétáno a nedočkavě jsme čekali na konečné pořadí.

zleva: 2. Jirka Veselovský , 1. Honza Micka , 3. Radek Novotný a 1.místo junior Jakub Vlk

  Děkuji všem soutěžícím za účast, pomocníkům a časoměřičům za jejich čas. Vítězům gratuluji.

  Za  fotografie patří můj dík Čendovi Šlapákovi .

 
Více foto v galerii    
Výsledková listina

 

Jan Kadlec