Písnice 2007


  Jak už je v seriálu soutěží RCEN zvykem , je vrcholem sezony soutěž v Písnici u Prahy. Letos je to sice vrchol pouze pomyslný , protože soutěž v Roudnici nad Labem byla pro nepřízeň počasí přesunuta. A to na neděli , 14.10.2007.

 I tak se ale sjelo celkem 25 soutěžících. A to z pracovních důvodů nemohli přijet ani Lánovi a silná dvojka otec a syn Kubicovi. Obloha zřejmě nevěděla , že má být polojasno a  tak zůstala po většinu dne zatažená. Občas sice slunce vysvitlo , ale bylo to jen symbolicky. Po ránu byla ještě docela zima ( teplota se pohybovala okolo 6-8 stupňů ) a rosa osychala velmi pomalu. O tom se přesvědčili všichni ti , kteří si před začátkem soutěže šli zatrénovat.

Zamračená obloha

Nový airbrush ?

Nástup soutěžících

 Po krátké rozpravě byla soutěž zahájena a v 10:00 odstartovala první skupina. Létalo se na pět kol - pět soutěžících v jedné skupině a pět skupin. Ačkoli bylo ještě stále poměrně chladno a sluníčko bylo ukryto nad souvislou vrstvou mraků , celkem dobře to " nosilo". Nebyl proto problém potřebných šest minut nalétat. Problémy přicházely až ve chvíli , kdy se mělo přistát. Bylo téměř absolutní bezvětří , jen občas foukl větřík cca do 2m/s. A i ten pokaždé z jiné strany. Ale o to byla soutěž zajímavější. Je vidět , že kvalita pilotů je na velmi dobré úrovni , protože -60 bylo psáno jen velmi vyjímečně.

  A protože opravdu nebylo problém nalétat šest minut , začali jsme si " dlouhou "chvíli krátit různými výmysly. Jedním z nich byl můj  téměř kombatový souboj s Tomášem Ciniburkem. Respektive jeho elektro F3Béčka a mého "celokuličkového" EasyStara. A že šlo o boje na hraně , není třeba pochybovat. Nechybělo mnoho a začalo i " sněžit". Snaha posadit Easyho do Tomášovo " véčka" byla takticky správná. Ale díky jeho průpravě v akrobatech dělal nepředvídatelné úhybné manévry a mou snahu tím překazil. Další soutěží byla např. "Kdo déle nesáhne na vysílač". Tady už sem měl , především díky výrazně " lepšímu"  profilu křídla neoddiskutovatelnou převahu a Tomáš po cca 1 minutě nevydržel a na vysílač si sáhl. Do soutěže se zapojil i Bery , který létal ve skupině po nás a svým časem letu na " autopilota " za námi o mnoho nezaostal.

Pohodička u grilu

I Bery létal  na autopilota

Ariane má své kW pevně pod kontrolou !!!

   Soutěž měla velmi dobré tempo a tak se všech , plánovaných pět kol , stihlo odlétat do cca 15:00 hodin. Následovalo sečtení výsledků a konečně jejich vyhlášení.

Ředitel soutěže

Stolek s cenami

Přivítání Hrubého juniora - létá výborně

 

3.místo   p.Veselovský

2.místo  M. Kukačka

1.místo  T.Kukačka

Na závěr musím dodat ještě několik malých postřehů a poděkování. Jednak celá soutěž proběhla ve velmi příjemné , přátelské a pohodové atmosféře. Chvílemi sem měl pocit , že ani nesoutěžíme , ale jen tak si pro radost poletujeme.A právě takhle si myslím , že by to mělo probíhat vždy a na všech soutěžích. O protestech nebo stížnostech nikdo ani na okamžik nepřemýšlel.

  Dalším , kdo se o nás vzorně postaral byl mistr Uhlík a Šimek. Na grilu nám všem grilovali steaky ( kuřecí a vepřové ). O tom, že byly naprosto famózní svědčí i fakt , že sem ani nestihl udělat jejich fotku. Vy všichni , kteří jste letos nepřijeli , jste přišli o malý kulinářský zázrak. Ale zase díky Vám , zbylo více na nás , přítomné.

   

Novfra byl rychlejší a foto stihl udělat. Děkuji a rád pro ilustraci doplňuji. Škoda jen , že ještě neumíme fotky s vůní.....

 Děkuji tímto tedy všem zúčastněným- pořadatelům , "Uhlíkům a Šimkům"  a soutěžícím za skvěle strávenou neděli a těším se , a určitě nejsem sám , zase za rok na shledanou.

A že se na soutěžích RCEN nejenom soutěží , se dozvíte ZDE

 

Výsledková listina je ZDE

 
 

Více foto ZDE

Jan Kadlec