RCEN 

Kladno 29.5.2010


 Tak a je tady RCEN v Kladně. Tedy pro přesnost - pořádané Kladenskými na letišti Velká Dobrá.

 Já osobně jsem tady teprve podruhé. Nicméně po loňském ročníku , jsem jen pevně věřil ve změnu. A ta přišla. Bohužel jen v počasí. Na rozdíl od loňského ročníku bylo letos nádherně. Modrá obloha, občas nějaký ten mrak a vítr jen mírný, za to ale proměnlivý. Prakticky stejný zůstal počet soutěžících. Letos již po třetí za sebou - deset. Ale pokud se na to podívám z "druhé strany", dává nám to jistotu, že budeme všichni v TOP TEN. Jsem opravdu zvědavý, jaké výmluvy si "Pražáci" vymyslí tentokrát :-)

Týnečtí jdou na start... ...startují... ...a "jedou" na motorce :-)
 Již tradičně dobrou náladu zkazily dvě nehody letadel. Jednou byla chyba ve spojení mezi vysílačem a modelem. Paradoxně k tomu došlo ve chvíli, kdy pilot s modelem klesal před přistáním. Příčina druhého pádu byl shořelý regulátor. Proč k tomu došlo ví ( možná ) jen sám pilot.

 Kalich hořkosti si vypil i jinak velmi dobře létající Jarda Imiolek.Přiblížení na přistání - jeho ScoutE se v bezvětří přibližuje krásně v rovině s čárou a nyní přichází poryv větru do "zad" modelu a Jarda vyjíždí ze sektoru. 

 Honza Kubica fotil.... ...Jarda hledal, asi  termiku... a Roman se vracel z výletu.

 Po dolétání posledních letů velké napětí a čekání na vyhlášení výsledků. Oproti Pesvicím byli tentokrát přítomni všichni piloti.....                 Loňské vítězství obhájil Honza Kubica - gratuluji. Samozřejmě děkujeme Kladenským.

Stolek s cenami Pohár pro vítěze Předání poháru

Společné foto vítězů - gratulujeme.

Několik dalších foto  na www.rcex.cz

   

 Cestou domů jsem přemýšlel, jak to Honza udělal. Jak je to možné, že opět zvítězil ??? Až doma u prohlížení fotek mi to došlo. Jak málo stačí....

 Prvním náznakem nám všem měl být fakt, že ačkoli to má Honza do Kladna mnohem dál, než do Suché nebo do Pesvic, přijel dnes včas !!!Zbytek už je jasný z přiložených fotek.

Dynamický odhoz při startu

 Nejistota po vypnutí motoru

Lehký úsměv na Honzově tváři po nalétnutí do termiky....

..se mění v úsměv široký - nalétám !!!

Pekelné soustředění při přistání...

...přináší jasné výsledky.

 

Pohár je opět Honzy. Gratuluji a tiše závidím

 
   

Jan Kadlec