RCEN 

Roudnice nad Labem 2009


  Svatý Václav před námi a to znamená, že v Roudnici jsou " ENka". Jako již poněkolikáté. Ale od začátku.

  Když sem ráno vyrážel do Roudnice, byl sem tak trochu v rozpacích. Jednak je letos účast na soutěžích poněkud komorní ( proč ??? ) a hlavně  po většinu cesty neskutečná mlha.Ta se ale cca 10 km před Roudnicí ztrácí a objevuje se sluníčko. Na letišti už je čilý ruch. Letadla jsou připravena před hangárem, startuje motorový padák a v povzdálí živě diskutují již přítomní modeláři.

 A světe div se. Na přihlášení se stojí fronta !!! Celkem se zapsalo 16 pilotů. Velmi slušné. Nicméně já se díky " kvalitní domácí přípravě " musel rozloučit pro technickou závadu již při prvním startu. Dodatečně musím poděkovat kolegům, kteří mi nabízeli svůj záložní model. Pánové - DĚKUJI.

 Po přivítání a krátké rozpravě se hned začalo létat. Vzhledem k modrému nebi, bezvětří a celoplošné termice nedělalo nalétání 6-ti minut problém. Ten se objevil při přistání. Letadla po velmi krátce střiženém trávníku bezvadně klouzala. Petr Cejnar zkusil fintu - zamotat letadlo do přistávací šňůry a ani to mu nepomohlo. Ale těch " šedesátek " bylo víc. V jednom kole tři piloti nedoletěli do sektoru a čtvrtý pro změnu vyjel ven.
  Díky tomu, že sem zůstal v pozici diváka sem měl čas pozorovat, jakou kdo volí taktiku. Zjištění sem se pokusil zdokumentovat. Např. Kukačka otec provádí před startem modlitbu k letadlu,čáře a leteckým bohům. Honza " Vrtulník " Kubica zase náhodou dělá pomocníka řídícímu soutěže a čistě náhodou zvolil i stejný typ kalhot. Kluci z jihu, zřejmě inspirování nepřítomným Mírou Kučerou ( viz. foto 1 a foto 2 ) se rozhodli formu doladit vydatnou svačinou   ( a nerozdělili se !!! ). Jedno však měli všichni společné - vyvrácené hlavy.
  Na závěr musím poděkovat Roudnickým. Skvělé počasí a letošní rekordní účast na soutěži RCEN !!!! A jak dopadla soutěž ? Celkem podle předpokladu. viz. foto. Gratulujeme :-)

P.S.  Čekal bych trošku radosti ........ :-)))

   

Jan Kadlec   

  Několik fotek a povídání je také na   www.rcex.cz
Výsledková listina ZDE