Roudnice 30.9.2012


 

  Díky Václavům jsme měli prodloužený a podle meteorologů také poslední, letní  víkend. V pátek RCEK v Horní Brané, v sobotu F5J v Hořicích a konečně v neděli - RCEN v Roudnici nad Labem.

 Nebe bez mráčku, téměř bezvětří a po příjezdu na letiště - první jsem uviděl nejpilnějšího a velmi úspěšného Honzu " Zahradníka" Micku. Spolu s ním Jirku Váňu. Je to jasné, létat se bude o další místa v pořadí :-)

 Celkem se sešlo 11 soutěžících. Původně plánovaná 4 kola jsme pozměnili na 5. I tak to šlo neskutečně rychle a hlavně - v pohodě.

 Já létal, jak jinak , s IONem. Pohonná baterie 5S 4500mAh LiPol. ION s touto baterkou váží cca 2100g. Ačkoli brzdy fungují, je to do bezvětří poměrně hodně a proti RCEK letadlům s hmotností okolo 600g docela nevýhoda. Nalétat 6 minut - bez problémů. Jen ve třetím letu mi někdo ukradl vzduch - ve 4.minutě výšky na "rozdávání", přistával jsem ovšem v čase 5:35. Díky výše zmiňované váze jsem po suchém a tvrdém, golfově střiženém trávníku měl celkem dlouhé "dojezdy" a podle toho také vypadalo bodové hodnocení :-(((   Nicméně - je to fajn, odlétat si celou soutěž bez nutnosti nabíjet aku :-)

 Na místním letišti se také létalo - vzhledem k počasí ale dost málo. I tak bylo na co se mezi jednotlivými starty dívat.

  Dolétáno, výsledky sečteny, vítězná trojice si odváží Roudnické vínko.

 Vítězům gratuluji a pořadatelskému týmu díky za pěknou, pohodovou soutěž.
     
Výsledková listina

 

Jan Kadlec