RCEN 

Ústecká elektra 23.4.2011


  RCEN žije !!!!

  Alespoň tohle je potěšující informace.Opět po roce jsme se sešli ve stále se rozvíjejícím areálu, našem domovském letišti, v Modelparku v Suché.Počet pilotů 10. Je tedy pravda, že sedm pilotů bylo "domácích", nicméně se mezi nás, "padače" , přidala nová tvář - Ruda Rada. Nevím, jestli je to konečný počet pilotů, kteří ještě RCEN v okolí létají, nicméně věřím, že se jedná o nešťastnou shodu okolností. V nedaleké České Lípě se létaly aerovleky, v Hořicích byla soutěž "Káček" a prodloužený víkend ( velikonoce ) v kombinaci s nádherným, slunečným počasím donutil spoustu kolegů věnovat se rodině. Jsem možná naivní, ale tak nějak tomu věřím.

 Slunečné počasí, termiky dostatek, prostě paráda. Na začátku třetího kola ovšem začalo celkem dost foukat a tak se musel výrazně změnit rozpočet na přistání. Ne všem se to tak úplně povedlo a objevily se "šedesátky". I takový matadoři, jako Jarda Imiolek se ScoutemE  nebo Jirka Veselý s vítezným modelem RCEN 2010  vlastní konstrukce (viz. RC Revue 4/2011 ), měli problémy, které je stály body. Honza Kubica přivezl opraveného Castora, který utrpěl "bojové šrámy" na soutěži v Italské Cremoně.

  Naopak velmi dobře si vedl "domácí" Jakub Vlk. Byla to jeho druhá soutěž a po posčítání výsledků obsadil krásné, třetí místo. Jen hrubá nedbalost řídícího soutěže malinko zkazila Jakubovi radost ( nějak jsem zapomněl doma diplom - přivezl jsem jen dva. Stydím se a slibuji, že diplom osobně předám dodatečně ).

  Ruda Rada si prošel svou první soutěží a EPP modelem, kterému se ve větru moc létat nechtělo.Proti větru prakticky jen stál a chvílemi i couval. Velká škoda, Ruda létal velmi dobře. Po soutěži jsme se spolu bavili a byl rád, že se přidal.

  Děkuji všem soutěžícím za účast, pomocníkům a časoměřičům za jejich čas. Vítězům gratuluji.

  Za perfektní fotografie patří můj dík Čendovi Šlapákovi - nádhera.

 
Více foto v galerii a na RCEx    
Výsledková listina

 

Jan Kadlec