RCEN 

Ústecká elektra 25.9.2010


  Celý týden před plánovanou soutěží bylo pěkně.I proto jsem se na sobotní "padání" těšil. Příprava proběhla - přijímačové aku u IONa jsem dal nabít ještě večer a po třech měsících jsem vytáhl Primeru.Naposledy létala na Autonomy v Manušicích.a přibalil i můj nový, 350W zdroj.

  Ráno, cca v pět hodin svítil měsíc a hvězdy. Předpověď počasí jim opět nevyšla. V půl osmé už to nebylo tak pěkné, ale stále pohoda.Na domácím letišti ModelPark sem byl, podle plánu, první. Vybalil sem si věci z auta a připravil si přistávací šňůry.A právě v tu chvíli začalo poprchávat.Krátkou dešťovou přeháňku sem přečkal a začal natahovat šňůry. V duchu jsem se chválil, že jsem vzal "jen" Primeru. Mokrá tráva bude klouzat. Mezitím se začali sjíždět i ostatní, pomohli mi dokončit přípravy a začali si připravovat letadla.Během toho opět začalo pršet.

  Jsme na severu a jen tak něco nás nerozhodí. Ve chvílích, kdy déšť ustal jsme " jako sedm statečných" soutěž zahájili.

  Já, co se týká létání zůstal věrný tradici. Prvních pět minut mi docela jde.

Tedy po zapnutí letadla před prvním startem se mi "nějak samy" posunuly neutrály  klapek. Náprava byla věcí chvilky. Pomocník a našeptávač byl opět Pepa Obr. Jeho komentář mého prvního přistání ( nedoletěl sem ) nelze zveřejnit. Jednu chvíli to vypadalo, že mě bude i bít. Samozřejmě se toho chytil i Honza Kubica. Před dalším startem sem dostal jasnou instruktáž, jak na to. Výsledek se dostavil - přistání za 30.

" Poletíš nahoru, to je tam " Potom to obletíš - tudy" "...a přistaneš !!! "
  Celá soutěž probíhala v přestávkách mezi jednotlivými přeháňkami. Bylo tedy dost času vše důkladně prodiskutovat. Díky zázemí ModelParku pod střechou. I vzhledem k tomu jsme odlétali pět kol. Poslední sice již v dešti, ale odlétali.. Ze sedmi modelů byl hned 3x zastoupen model Scout E.
  Výsledky jsme přepočítali a kupodivu se žádné velké překvapení nekonalo. První místo - domácí Jarda Imiolek, druhý Duchcovský Jirka Veselý a třetí Honza Kubica. Svoji první soutěž RCEN si odlétal i Jakub Vlk, jinak velmi dobrý pilot jetů. A nevedl si vůbec špatně.

  Velký dík za pomoc s měřením patří již zmiňovanému Pepovi Obrovi a také Miloš Soukup.

  Pro letošní rok je v plánu již jen soutěž v Písnici, zítřejší ( t.j. 26.9.2010 ) Roudnice je kvůli počasí zrušena.Věřím, že se opět příští rok potkáme a přeji si, aby počet soutěžících alespoň trochu  narostl.

Více foto v galerii a na RCEx    
Výsledková listina

 

Jan Kadlec