Jets over Czech 2007


  Tato velká akce pořádaná v areálu MODEL CITY ZNOJMO je všeobecně známá. ale málokdo ví, že Pavel Štern a já jsme se zůčastnili všech tří oficielních ročníků a i toho nultého.

  V pátek 15.6. jsme později odpoledne vyrazili s nákladem tryskáče HORNETA a moji velké rakety LITTLE JOE. Jeli jsme na pohodový víkend, bylo krásné počasí, slunečno- téměř bez větru, no co si přát více. V sobotu už od rána  létal jeden stroj za druhým a tak jsme sledovali krásné starty maket . Bylo se na co dívat, ale i získat  řadu  zkušeností a rad od ostatních českých i zahraničních modelářů. Pavel si odlétal svoji sestavu s HORNETEM v poklidu i s krásným přistáním.  Po odpolední pauze, kdy se provádělo focení jsem si připravil raketu a zahajoval další část programu. Krásný start rakety umocněný otevřením 3 padáků a přistáním do rukou slovenských kolegů, skončila naše produkce. Byli jsme spokojeni oba dva s předvedenými výkony na tak velké akci.  Na modely, které létaly se můžete podívat na  stránkách Znojma - www.modelcity.cz   Na něco vyjímečného musím přesto upozornit. Byl to model letounu CONCORD dlouhý 6 metrů, měl      2 turbíny, vážil asi 25 kg, ale ten let, to byla nádhera . Start impozantní, provedl několik průletů v různých rychlostech a nakonec krásně přistál. Byl jak skutečný.  Sobotní večer byl zpestřen ohňostrojem.

  V neděli dopoledne si Pavel  odlétal další předváděcí let a balili jsme. Před obědem bylo slavnostní ukončení, s předáním celkové fotografie , CD a upomínkového stojánku na ročník 2007.                                       

              Karel Jeřábek   

Část stojánky včetně skupiny z Rakouska

Pavel si přijel zalétat s Hornetem

Naše stojánka

Důkladná příprava a kontrola strojovny

Před sobotním startem

Pavel mi pomáhá s hlavicí

Připravuji palníky

Třetí start ve Znojmě

Krasavec Concord měl délku 6 m

Concord

Start povolen

Jeho let byl velký zážitek