Koprník 2012

29.9.20102     


 Poslední sobotu v září pořádali raketýři z Prahy tradiční setkání Příznivců velkých modelů raket. Z našeho klubu jsem vyrazil sám brzo po ránu a celou cestu jsem jel téměř v mlze. Za Doksama už ale svítilo sluníčko a vydrželo až do čtyř odpoledne, což jsme kvitovali, protože to je základ každé úspěšné akce . Kluci už měli vše připravené ke startům a tak přijíždějící účastníci vybalovali svoje díla či stroje jak je vidět z obrázků.

  Já jsem si vzal na startování pouze UFO, se kterým jsem startoval hned v úvodu. Většina jej zná a tak jsem to vylepšil na 2 stupně, které pochodovaly perfektně. Protože nejsem ještě připraven ke 2.startu s Columbií technicky ani morálně, tak jsem ji pouze vystavil, aby ji poznali i ti, kteří nebyli u nás v Suché.Měl jsem tak dostatek času něco nafotit a v klidu si pokecat s ostatními.

  Je dobře, že se zvedá úroveň provedení modelů a používané elektroniky k úspěšným startům a návratům na zem. Startoviště bylo dostatečně vzdáleno od diváků a parkoviště a tak i nepatrné množství nepovedených startů bylo bezpečných.

  I když po 16 hodině začalo mžít, debaty o věcech zajímajících všechny strany nebraly konce. Já jsem odjížděl v 21 hod. a to bylo vše v plném proudu. A o tom to je !

 
 
 

Karel Jeřábek