Mistrovství ČR raketových modelářů-žáků


   Od pátku 8.6. do neděle 1O.6. jsme se zůčastnili  Mistrovství ČR raketových modelářů-žáků. Soutěž se konala na letišti Točná v Praze a zůčastnilo se ji 56 závodníků.  My jsme se ubytovali v budově Amfora a kluci večer ještě dokončovali co nestihli.Ráno už to začalo nástupem a kategorií streamer, která nám nějak nesedí ,ale bojovali jsme.

 Další kategorií byl raketoplán. Věřili jsme, že se tady dostaneme na bednu. Klukům to chodilo, jen starty nebyly kolmé a to nás posunulo níže do pořadí. Potřebovali jsme více startů v treninku.Skutečně to bylo náročné - doběhnout pro model v tom vedru-3O°C a ještě v takovém porostu řepky.. V soutěži kluzáků T1 nám to létalo skvěle, ale do rozlétávání jsme se nedostali .Byla to hezká soutěž, náročná na donášku. Po třech soutěžích jsme byli všichni pěkně unaveni a i přesto jsme po večeři šli na procházku po Pankráci.

  V neděli ráno nás čekala soutěž v trvání letu na padáku. Bohužel celá řada chyb, nadělaných při balení padáků, ale i velikost padáků , nám nestačila na rozlétávání. Výsledky celkově vyznívají, že jsme nebyli na bedně, ale zkušenosti, které kluci získali jsou k nezaplacení.

Naše pětka na MČR

Martin nasazuje padákovku

Petr chystá padákovku

Petr před startem

úprava palníku je důležitá

altánek byl k nezaplacení

Pohoda na soutěži

dáme kávu v tom vedru

Michal s rakeplánem

Petr s raketoplánem

osvěžit a znovu na to

Tomáš s raketoplánem

ubytování v Amfoře

večer chystáme modely

Petr čeká na rozhoření motoru

Martinovi zapaloval motor ing. Zikmund

Martinův start

Martin nebyl ani vidět

v tomto prostoru jsme hledali modely

Tomáš startuje bojácně

Soustředění Michala před startem  T1

Petr s   T1

Připravené poháry  -  ne pro nás

Siesta na konci

   

Karel Jeřábek