Novoroční polétání

                                                                               1.1.2011


 Tradičního novoročního polétání se letos zůčastnilo 25 modelářů  převážně z našeho klubu a z ústeckého  klubu. Je to vidět i na snímcích pořízených z parkoviště , kde bylo 17 automobilů. Letos bylo opět nasněženo, ale více než jiné roky. To jste mohli vidět i z aktuelní fotky našich webových stránek, kterou tam Honza dal, abyste viděli dopředu než pojedete,  jak tam na letišti je.

  Teplota 2 stupně nad nulou,  mokrý sníh a jen slabý větřík nemohli  vzít chuť k létání  s modely několika jedincům, mezi kterými byl V. Rýzl, J.Imiolek, S.Jeníček,D.Vojtěch,Č. Šlapák, P.Stehlík, R.Exner a já s raketou UFA. Většinou šlo o vzlétnutí a po pár obratech zase dolů na sníh a vyzkoušet, že ty lyže fungují ! Byl sníh trochu tuhý a tak se to bohužel zapichovalo do sněhu. Bylo to však lepší než co provedl Roman, který si vybral ochrannou síť a byl tam jak kapr na suchu. Čeněk naopak nemohl naučit svůj model startovat a tak po několika pokusech a hlavně radách všech okolo,  to vzal do ruky Pavel a už to šlo. Let mi však připomněl naše začátky s raketoplány, kdy se nám kolikrát zapíchly hned po startu za zadek ! Nic moc, jen nalomený trup, zbrzdil to sníh !.               

  Trošku jsme prokřehli, pokecali , viděli jsme se s ostatními  a o tom to je , ale setkání  na Nový rok je  i povzbuzením do další stavby modelů , když je špatné počasí. Tak zase na jaře ahoj.

     
     
   

Karel Jeřábek