Písnice 2008
A je to za námi. Další ročník soutěží RCEN  byl, jak je již zvykem, zakončen soutěží v Písnici.Letošní soutěž byla ve znamení ranního mrazíku ( já např. ráno musel oškrábat led s předního okna u auta ), který postupně ustoupil sluníčku a teplota se vyšplhala na příjemných 14°C. Drobný problém přinesl vítr. Ten foukal celý den s různou intenzitou. Jeho sílu odhaduji někde mezi 3 - 7 m/s.

Soutěžící se začali sjíždět už před osmou hodinou ranní a bylo poměrně komické pozorovat, jak každý kdo vystoupil z vyhřátého auta, rychle se zase vracel a oblékal na sebe prakticky vše, co měl k dispozici. Nízká teplota a vítr dělala své. Letmý pohled do zavazadlového prostoru aut ukázal, že krom letadel a všech drobností si téměř všichni nezapomněli přibalit i termosku s čajem.

Ranní nástup a byla zima brrr.... JeTi modul 2.4 ve vysílači

Arianovo ION.  Takhle malinko mi chybělo.... Také nedoletěl...   :-(

V devět hodin bylo slavnostní zahájení a v půl desáté a sedm minut se začalo létat. Přijelo 21 soutěžích, takže se létalo ve čtyřech skupinách po pěti pilotech. espletl sem se , je to tak. Jednadvacátý soutěžící létal první dvě kola sám a všem nám předvedl, jak létá Backfire. A létá opravdu moc pěkně.Poměrně silný vítr, který dělal většině pilotů problémy ( šedesátek bylo požehnaně a na čáru v silném větru nedolétaly ani např. IONy ) mu nedělal ani sebemenší problém. Brzdy fungují také naprosto skvěle a Backfire zastaví téměř na místě. Velký kus pilotního umění ukázali i  piloti " 400 ". Bylo docela zajímavé sledovat jejich boj ( chvílemi o přežití ) při přistání v silném větru. Ale opět dokázali, že RCEN se dá létat s čímkoli ( já, po poškození IONa létal dvě kola s mým oblíbeným EasyStarem a nalétal sem také :-D ).

Několik foto Backfire    a dva vítězné stroje :-)
Soutěž měla rychlý průběh a tak oněch plánovaných šest kol nebyl problém nalétat. Po pátém kole byla přestávka a všichni soutěžící byli pozváni na masíčko z dílny dua Šimek-Uhlík.A jako obvykle - naprosto dokonalá záležitost s luxusním servisem.

Pohoda u grilu... ...masíčko na grilu - mňam... ...pohoda  v depu
Šesté soutěžní kolo bylo potom jen otázkou chvíle a než jsme stačili pobalit,už jsme byli svoláni na vyhlášení vítězů. Jako první byl vyhlášen junior Hrubý ml. , který pro technickou  poruchu soutěž nedolétal. A že létá více než dobře. Myslím si, že brzy to bude u Hrubých jako u Kubiců - rodinný boj  Kdo s koho. Jinak výsledky ostatních nebyly žádným velkým překvapením. Prakticky jen potvrdily ceůoroční průběh soutěží RCEN. Bratří Kukačkovi opět na " bedně" a mezi ně se vklínil Fanda Kašpárek. Jak říkám, žádné velké překvapení. Jako již v Písnici tradične bylo vyhlášeno a odměněno i čtvrté a třinácté místo.

Hrubý junior létá výborně !!! 3.místo Tomáš Kukačka 2.místo  Franta Kašpárek

1. místo Martin Kukačka 4. místo  mistr Váňa 13.místo p.Hynek
 

 
 

A výsledková listina

 
Následovalo už jen poděkování pořadatelům, rozloučení se a přání brzkého shledání v dalším ročníku soutěží RCEN v roce 2009.
     
    Jan Kadlec