RCEN 

Pesvice 28.5.2011


 Při vyslovení jména Pesvice mi okamžitě vyskočí pohoda a výborné karbanátky. A tak nebyl důvod váhat a vyrazil jsem, spolu s Jardou Imiolkem na další soutěž RCEN.

 Před odjezdem jsem pečlivě sledoval předpověď počasí - byl hlášen vytrvalý déšť, naštěstí od Prahy na východ.Ráno před odjezdem dokonce vysvitlo sluníčko. Na chvilku, ale přeci.Na letišti již probíhaly přípravy, kterým pevnou rukou velel Vlasta Kocourek.

  Chvilku po nás dorazil Standa Perkovič a Míra Kučera - domácí piloti. A chvilku po nich i početná výprava Bačinských. Jirka přivezl model z domácí dílny - Scary s elektro trupem.

  Scary je F3F speciál, ale na přání zákazníků Jirka vyrobil elektro trup. Musím uznat, že místa v trupe je více než dost.Na foto je vidět trup, která "spolkl" pohonný 3S LiPol jako malinu. Daň za prostor je, podle mého názoru, fakt, že trup je hnusný ( Jirko, promiň ). Pokud porovnám Scaryho s elektro trupem a  s F3F trupem - neskutečné. Jinak je Scary velmi čistě zpracovaný a létá naprosto fantasticky.

Jirka "Báča" sestavuje Scary elektro Jsou tam aku ???? ...nebo létá na molitan ???
Motlitba  ( kontrola těžiště ) Start... ...otočka na "pětníku"...
...přiblížení.... ...podrovnání... ...dosednutí.
 Netrénoval jen Jirka, ale i Jarda si dal pár přistání se svým ScoutemE.
Jarda startuje.... ...nalétává... ...a přistává.
 A tady mé foto téměř končí.

 Bylo nás pět. To není Karel Poláček, ale počet pilotů. A protože bylo připraveno pět startovišť, létali jsme všichni najednou. Tři kola, přestávka na nabití baterií a občerstvení pilotů a další tři kola. Jedno škrtací.

 Na další foto je tzv. Pesvický barometr. Pro neznalé - pokud stuhy visí - nefouká. Když vlají - fouká. Když z nich kape - prší. A když tam nejsou - někdo je ukradl.

Pesvický barometr Tradiční boj o "koryto" a mastné brady
 Bylo to takové komorní, ale krásné. Kvality pilotů se opět potvrdily a organizace byla také bez sebemenšího zaváhání.
Vyhlášení výsledků Společné foto - seřazeni podle výšky :-) Pracovní výsledková listina

  Díky Chomutovským za super soutěž.

     
 

 

Jan Kadlec